- Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Politiker filmad när han köpte sex på klubb i Riga

Den norske riksdagsmannen Bård Hoksrud filmades på en nattklubb i Riga när han köpte sex av en prostituerad kvinna.– Otroligt dumt, säger han.


Fremskrittspartiets riksdagsman Bård Hoksrud är i stort blåsväder i Norge. Politikern filmades av norska NRK när han besökte klubben Brilliant Gentlemens Club i Riga och betalade för att ha sex med en prostituerad.

– Vi skulle bara ha det roligt och trevligt och så sker detta. Det skulle inte ha hänt. För mig kommer det att få enorma konsekvenser som jag måste ta ansvar för, säger Hoksrud till Dagbladet.

Tv-kanalen fick in ett tips om att Hoksrud skulle befinna sig på klubben och deras kameror fångade Hoksrud när han gick ut ur lokalen tillsammans med en kvinna som senare uppgav att politikern varit en av hennes kunder under kvällen. Hoksrud har förutom det moraliska snedsteget även brutit mot lagen eftersom det sedan 2009 är olagligt för norskar att köpa sex även i andra länder.

– Dessa minuter skulle jag aldrig ha upplevt. Jag har gjort något otroligt dumt som jag kommer att ångra bittert resten av mitt liv, säger Hoksrud.

Hoksrud pekar på att det bara var en engångshändelse men han får av allt att döma lämna sina uppdrag inom politiken. Fremskrittspartiets vice ordförande Per Sandberg anser att Hoksrud bör avgå. Sandberg fördömer Hoksruds agerande och tillbakavisar även medieuppgifter om att nattklubbsbesöken ska vara något av en kultur inom partiet.

–  Det är starkt beklagligt och ska självklart inte förekomma, säger Sandberg till Dagbladet.

/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Kablar i Röda havet förstörda

Svagt nedåt på Wall Street

New York-börsen backade på handelsveckans första dag, men de ledande indexen flyttade sig inte mycket. Breda S&P 500-index tappade 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,4 procent.

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

1 timme sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.

Exportlyft i Mellanöstern trots koranbränningar

1 timme sedan
Förra årets koranbränningar i Sverige skapade stor ilska i den muslimska världen. Trots detta var Mellanöstern den snabbast växande exportmarknaden för svenska företag 2023, enligt Business Sweden.

Polisen rapporterar om brand, Alingsås

1 timme sedan
"SOS får larm om en lägenhetsbrand på Södra Ringgatan, Alingsås.", skriver polisen på sin hemsida.

Fem skadade efter explosion i södra Stockholm – lägenhetsdörr bortsprängd

1 timme sedan
Det har inträffat en explosion i Fagersjö i södra Stockholm.