Övergav barn – slapp fängelse

Mamman packade väskorna och stack till Malaga. Kvar fanns hennes två döttrar.


Den ensamstående brittiska mamman som stack till Spanien i fem dagar utan att säga till sina barn döms inte till fängelse. Den 38-åriga kvinnan stod inte ut med sina döttrars gnäll och lämnade dem ensamma med bara 350 kronor efter ett gräl, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

– Du förtjänar fängelse, men det enda skälet till varför du inte får det är för att det skulle påverka dina barn på ett negativt sätt, säger domaren Eleri Rees, enligt Daily Mail.

Kvinnan är mycket ångerfull och hoppas att hennes barn så småningom kommer att förlåta henne för vad hon gjort.

– Jag var på botten. Jag hade ingenstans att ta vägen, jag hoppas att de kommer att förlåta mig så småningom, säger mamman.

38-åringen dömdes i stället till en villkorlig dom på sex månader.

Skrivet av:

Senaste nytt

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

Make mördade sin fru – får livstids fängelse

Den 37-årige mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Malmö i våras. Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge domen i sin helhet.

AI skriver hemtentor – fler studenter fuskar

Det blir allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, rapporterar P4 Jönköping.

Så mycket dyrare blir frimärket

Postnord höjer priset på frimärken. Från 1 januari kostar portot 18 kronor för ett brev på 50 gram. För brev som väger 100 gram blir priset 36 kronor.

Allt lägre inflation i eurozonen

Inflationen i euroländerna är nere på 2,4 procent på årsbasis i november, enligt preliminär samlad statistik från Eurostat. Nästan samtliga euroländer visar dessutom upp en negativ inflation på månadsbasis, jämfört med oktober.

Marknaden säker: ECB sänker i april

Sannolikheten för att Europeiska centralbanken (ECB) efter aprilmötet 2024 har sänkt sina styrräntor med 25 punkter (0,25 procentenheter) är nu i princip 100 procent, om man tittar på prissättningen på räntemarknaden.