Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alla klarade sig vid norska takras

- 02/03/2009, 18:01 -

Två takras vållade stora räddningspådrag i Norge i dag.

Två takras vållade stora räddningspådrag i Norge på måndagen. Ingen människa skadades dock allvarligt. Myndigheterna varnar för fler takras i områden med mycket snöfall.

Flera personer skadades lindrigt när taket till en livsmedelsbutik i Rimikedjan rasade in i Larvik på Norges sydkust på måndagen. Enligt norska medier var orsaken snö på taket.

Fyra anställda och fyra kunder lyckades ta sig ur butiken. Polis letade senare genom byggnaden med räddningshundar men inga ytterligare människor påträffades.

– Vi hörde ett stort dån, berättade en kund för tidningen Østlands-Posten.

Enligt vittnen började taket ge vika i en del av lokalen vilket gav dem som befann sig i butiken möjlighet att ta sig ut. En kund fick delar av taket över sig men skadades inte fysiskt.

En först saknad kvinnlig butikskund kom till rätta liksom de butiksanställda. Flera av dem ska ha skadats men inte allvarligt. En kvinna fördes till sjukhuset i Larvik.

Senare på måndagen rasade ett 400 kvadratmeter stort utomhustak vid Haugerud skole i Oslo samman under tunga snömassor.

Fyra elever befann sig under taket men lyckades rädda sig undan. Ingen av dem skadades. Även i detta fall undersöktes olycksplatsen för säkerhets skull med räddningshundar.

Skrivet av: