Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Franskt par fritogs från pirater

Nyheter | 16/09/2008 07:46

Ett franskt par som hållits kidnappat av somaliska pirater i två veckor fritogs i natt av franska elitsoldater, meddelade presidentpalatset i Paris i dag. Operationen beordrades av president Nicolas Sarkozy. (TT)

Ett franskt par som hållits kidnappat av somaliska pirater i två veckor har fritagits av franska elitsoldater, meddelade presidentpalatset i Paris på tisdagen.

Operationen genomfördes sent i måndags på order av president Nicolas Sarkozy.

En pirat dödades och sex tillfångatogs.

"Presidenten är nöjd med denna framgångsrika operation", löd meddelandet.

Kapare tog över den franska segeljakten Carré d'As med paret ombord i Adenbukten den 2 september och förde den till byn Bargal, ett fäste för pirater i Puntland i norra Somalia.

I april i år genomförde franska kommandosoldater en annan stor operation som slutade med fritagning av den enorma franska lyxjakten Le Ponant med 30 besättningsmedlemmar ombord, de flesta fransmän. Sex pirater fängslades.

I måndags enades EU :s utrikesministrar på möte i Bryssel om att ta itu med piratverksamheten utanför Somalias kust. De diskuterade bildandet av en speciell EU-marinstyrka. (TT)

Skrivet av: