Många döda i flygattack mot Gaza

Israeliskt stridsflyg har avfyrat missiler mot 30 olika platser. Gazas polischef uppges vara bland minst 195 döda.


Israel gick under förmiddagen till attack mot flera Hamasmål i Gaza. Israeliska F-16 stridsflygplan avfyrade missiler mot 30 olika platser i ett samordnat anfall, uppger vittnen. Nyhetsbyrån AFP menar attacken är hittills den största av sitt slag under kriget mellan Hamas och Israel.

Minst 195 personer uppges ha dödats och över 250 skadats i flyganfallet, enligt palestinska tjänstemän och sjukhuskällor.

Enligt vittnen hölls det en ceremoni för ny personal på en polisstation i Gaza när den attackerades. Gazas polischef uppges ha dött under attacken.

Tevebilder visade också döda kroppar som låg spridda på en väg och hur döda och skadade bars iväg. Nu talar allt för att kriget återigen trappas upp. Enligt al Jazeera har Hamas bett sin militära avdelning, al-Quassam-brigaderna, att besvara attackerna med alla till buds stående medel och rapporteras ha dödat en person i Israel efter att flertalet raketer skjutits in mot landet, uppger den iranska nyhetsbyrån Irna.

Den israeliska armen har släppt ett uttalande där de säger att "attacken riktade sig mot terroristmål och alla piloter har återvänt utan skador", skriver CNN. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas fördömde attackerna.

Den israeliska dagstidningen Haaretz rapporterade tidigare i veckan att premiärminister Ehud Olmert säkerhetskabinett gett klartecken för en "begränsad" offensiv mot Gaza, med både flyg- och markstridskrafter, som skulle inledas inom några dagar.

I går släpptes nödleveranser in i det isolerade Gaza - enligt israelisk press inte ett tecken på avspänning utan ett led i förberedelserna för en stundande attack.

Våldet kring den palestinska kustremsan har skruvats upp sedan en sex månader lång vapenvila mellan Israel och Hamas löpte ut i förra veckan.

Hundratals döda i Gaza:

Se video från bombningarna av Gaza:

Hamas svarade med hemgjorda raketer som dödade en Israel

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.