Obama retar homosexuella

Motståndare till samkönade äktenskap leder förbönen vid Obamas installationsceremoni.


De homosexuella i USA hade hoppas på en annan attityd än den som funnits under de senaste åtta åren med George W Bush. Åtskilliga Obamaröstare och homosexuella är upprörda över att den nyvalde presidenten har utsett pastor Rick Warren, motståndare till samkönade äktenskap, till att leda förbönen vid installationsceremonin.

Det räckte tydligen inte för Obamastaben att upplysa att även pastor Joseph Lowery, veteran i medborgarrättsrörelsen, också kommer att medverka för att blidka kritikerna.

– Det är svårt att förstå hur vår ”president elect”, som navigerat nära nog perfekt i alla politiska turer hittills, kunde undgå att förstå symboliken i att bjuda in en antigay-teolog, skrev Joe Somonese, från Human Rights Campaign, som verkar för homosexuellas rättigheter, i en debattartikel i Washington Post igår.

Warren har under den amerikanska valrörelsen engagerat sig för folkomröstningsförslaget Proposition 8 i hemstaten Kalifornien, som syftade till att riva upp lagen som möjliggör samkönade äktenskap.

Se Warren fråga Barack Obama om ondska existerar.

Skrivet av:

Senaste nytt

Minskad tillväxt i tjänstesektorn

Borde du virusskydda dina barns gamla smartphone?

Gav du din gamla jobbtelefon till barnen? Det kan innebära en rejäl säkerhetsrisk – och hackare kan komma åt både ditt barns, dina egna och ditt jobbs känsliga uppgifter. Hackare blir mer sofistikerade, medan de äldre mobilernas operativsystem inte uppdateras. Och ett antivirusprogram kanske inte räcker som skydd.

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.

Därför kan du inte se din deklaration hos Skatteverket

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Kraftigt vinstlyft för Scania

Det blev ett kraftigt vinstlyft för Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania i fjärde kvartalet. Men orderingången viker nedåt.