Stoltenberg: "Finns fler än Fogh"

Anders Fogh Rasmussen utmanas om Nato-posten.


– Det finns fler kandidater än Anders Fogh Rasmussen till posten som Natos generalsekreterare, säger Norges statsminister Jens Stoltenberg.

Stoltenberg räknar upp för NTB Polens utrikesminister Radek Sikorski, Bulgariens förra utrikesminister Solomon Passy och Kanadas försvarsminister Peter McKay.

Norrmännen säger att de strävar efter enighet om vem som ska leda alliansen och Stoltenberg säger inte om det turkiska motståndet försvagar Fogh Rasmussen. Samtidigt är Norge ett av de länder som stödjer hans Natokandidatur.

– När det finns en nordisk kandidat är det naturligt för Norge att stödja denne, säger Stoltenberg.

Arbetet som Danmarks statsminister finns kvar åt Anders Fogh Rasmussen om han inte ska leda Nato, säger hans partikamrat, Venstres ordförande, Inger Støjberg i en kommentar till det turkiska motståndet mot honom.

– Och han sätter snabbt den politiska dagordningen. Alla som känner honom vet att han är kapabel till det.

Støjberg hoppas att det blir ett snabbt avgörande under lördagen om vem som blir Natochef.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man mördade bekant med sparkar och slag

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).