Söndag 4 Dec
Stockholm

Paula Bieler

Paula Bieler är en svensk sverigedemokratisk politiker, född 31 mars 1988 i Västerås.

Hon har varit medlem i Sverigedemokraterna sedan 2009 och är ledamot i Uppsala läns landsting. I april 2011 började Paula arbeta som politisk sekreterare vid riksdagskansliet och sedan 2013 är hon heltidsanställd som chefsredaktör för SD-kuriren.

Hon har tidigare kandiderat till posen som ordförande för Sverigedemokratisk ungdom och har under några år suttit i SD-kvinnornas styrelse som förbundssekreterare.

Tillsammans med Martin Kinnunen är hon delägare i företaget Samtid och Framtid, en socialkonservativ digitaltidning ägd av Sverigedemokraterna.

Sedan 2014 är Bieler talesperson för Sverigedemokraterna i jämställdhets-, integrations- och familjefrågor.

Paula är född i Västerås, där hon tillbringade sina första år. Sedan flyttade familjen till Täby utanför Stockholm. Numera bor hon i Uppsala.

Den utbildning Paula Bieler har är en avslutad gymnasieutbildning på naturvetarprogrammet. Utöver det har hon läst lingvistik och språk på Stockholms universitet. Hösten 2007 flyttade Paula till Uppsala för att plugga till civilingenjör inom bioteknik. Men senare valde hon att istället studera matematik och plugga till mattelärare.

Den utbildningen blev också lagd på hyllan, när hon erbjöds jobb som politisk sekreterare åt Mattias Karlsson i juni 2013.

Utöver engagemanget inom politiken är Bieler också Lotta inom försvarsmakten och har utbildat sig till stabsassistent.

Paula Bieler är aktiv på både Instagram och Twitter. 2016 hamnade hon på plats 51 på Nyheter24:s lista över Sveriges 100 mäktigaste unga.

Våren 2017 kritiserades Paula Bieler för sitt uttalande att "svenska kvinnor ser abort som preventivmedel" och om att hon vill begränsa aborträtten till vecka 12 om man inte har särskilda skäl.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.