Organisationen Rättighetsalliansen (Antipiratbyrån i nya kläder, typ) kräver att Piratpartiet skall sluta tillhandahålla internetaccess till The Pirate Bay. Annars kommer de att ta saken till domstol.

Vilket tar fildelningskriget till nya höjder. För Rättighetsalliansen kan knappast släcka ner The Pirate Bay utan att även släcka ner Piratpartiet. Och att stänga ner ett politiskt partis närvaro på nätet, det är rätt tunga grejor.

Piratpartiet har, å sin sida, ingen anledning att lyda när nöjesindustrin knäpper med fingrarna. Att erbjuda The Pirate Bay internetaccess är en politisk handling, på samma sätt som (pp) erbjudit till exempel Wikileaks en lina.

Anna Troberg som är partiledare för Piratpartiet säger ”Piratpartiets verksamhet är laglig och laglig verksamhet ska inte behöva utsättas för hot av den här typen. Det är inte olagligt att förse Pirate Bay med internetaccess, säger Troberg. Det finns ingen lista över olagliga sajter som internetleverantörer inte får ge internetuppkoppling till.”

Det verkar med andra ord som om (pp) tänker göra motstånd där andra internetopratörer har känt sig tvingade att vika ner sig. Och därmed är bollen i spel.

Åter kommer vi att få se fildelare i en katt-och-råtta-lek med nöjesindustrin, ordningsmakten och rättsväsendet. Denna gång med ett politiskt parti som huvudaktör. I mitt stilla sinne undrar jag om Rättighetsalliansen verkligen vet vad de har gett sig in på.

Läs Piratpartiets pressmeddelande om det nya fildelningskriget här »

HAX

Läs även min privata blogg: www.henrik-alexandersson.se
På Twitter heter jag @hax