Fredag 28 Jan
Stockholm

Per Holknekt släpper herrkollektion

Kläderna har en blommig, kulört själ.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Odd Mollys kreativa chef Per Holknekt har tidigare starkt förnekat att klädesmärket någonsin kommer att släppas för herrar.

"Odd Molly är en känsla, ett destillat av kvinnors små tankar, behov, hemligheter och drömmar. Jag ser nog snarare att vi serverar en större palett produkter inom den känslan i framtiden, må det vara klinkers, tapeter eller handmålade roddbåtar i våra mönster", sa han till SalongK år 2007.

Nu är året 2009 och Per Holknekt kommer tillsammans med Karin Jimfelt Ghatan att släppa en kollektion för herrar hösten 2010. Men inte under Odd Molly, utan ett helt annat varumärke har skapats.

För Nyheter24 berättade Per Holknekt om den planerade utgivningen.

När bestämde ni er för att göra en herrkollektion?

– Vi har länge haft våra tentakler utåt men väntat in rätt tillfälle för att släppa en herrkollektion.

Kan du beskriva kollektionen?

– Det håller en hög kvalitet, är tillbakalutad och manlig. Arbetet med kollektionen har varit en lång process men det här är något jag verkligen brinner för.

Vad har du för inspirationskällor?

– Folk i verkligheten som jag har sett under åren, från kläderna jag har burit och vänner runt omkring mig. Jag vet exakt vad jag vill ha.

Kommer det nya varumärket att få extra draghjälp av Odd Molly?

– Odd Molly finns i 1 500 butiker världen över så vi har en fantastisk ingång.

I en intervju 2007 sa du att ni absolut inte skulle göra någon herrkollektion, vad var det som fick dig att ändra dig?

– Det kräver mycket tid, engagemang, lust och genialitet. Nu är tiden rätt. Odd Molly är en kvinnokollektion. Kvinnor och män är rätt olika så det här kommer att bli ett helt nytt varumärke och en helt annan uttrycksform.

Har du fått någon reaktion från dem som sett kläderna?

–Jag åkte till USA för att se hur kläderna skulle mottagas. Där fick jag mycket bra respons. Tjejerna som fick se kläderna sa "Oh my god, I wish my boyfriend could wear that".

Vad kan vi förvänta oss av stilen på kläderna?

– Det kommer definitivt inte att bli vad folk tror att det ska bli. Man kommer inte att behöva byta ut sin garderob utan man ska kunna komplettera sin garderob. Män köper kläder för att de måste och inte för att de vill. Men kläderna har en liten blommig, kulört själ.

Hur stor är kollektionen?

– Det kommer att bli en komplett garderob. Men det finns väldigt mycket skjortor och kavajer ute på marknaden så det vill vi inte gräva ner oss i. Vi är bra på stickat, så mycket kan jag säga, avslutar Per Holknekt för Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt