Beach 2009: Quetzalas måndag

Quetzala Blanco kör igång stenhårt med träning och detox.


– Den här soppan är kanon. Varje gång jag kör den så rasar kilona av mig, perfekt om man vill komma i form snabbt som fan. Jag kokar en jättekastrull så räcker det hela veckan. Jag är inte särskilt rädd för fett så jag serverar den med fetaost på toppen och massor av olivolja.

Detoxsoppa:

2 kg potatis

2 knippar färska rödbetor

5 st Jordärtskockor

1 kg morötter

Färsk ingefära, 2 stycken

3 stycken citroner

Vitpeppar

Cayennepeppar

Tryffelolja

Olivolja

Fetaost

Maldon Havssalt

Jag kokar potatisen tillsammans med rödbetorna och jordärtskockorna (glöm inte att skala dem lite!) tills de är mjuka. I en separat kastrull kokar jag morötterna, som jag först skivar.

När alla grönsaker är mjuka, brukar väl ta en cirka 25-35 minuter beroende på spis, så silar du bort vattnet. Men släng inte vattnet från morötterna, det ska du spara!

Skala ingefäran och dela den i små bitar. Kör ner rödbetorna, potatisen, jordärtskockorna och morötterna i mixern. Tillsätt lite havssalt, vitpeppar, gröp ur citronerna, ös på med cayennespeppar och massor av olivolja.

Kör igång mixern och speeda på tills det har blivit en jämn gryta. Tillsätt eventuellt lite av morötternas kokvatten när du mixar. Smaka av.

Tillsätt några skvättar tryffelolja, min favorit heter Il Tartufo De Paulo den har rätt mycket smak så ta de lite lugnt i början med den. Kör ner allt i kastrullen igen, tillsätt lite vatten ifall det är för tjockt. Koka upp några minuter och låt svalna. Servera med smulad fetaost och pressad citron.

MÅNDAG

Träning: 1 timme crosstrainer. Lite styrketräning för armarna med gummiband och 2-kilos hantlar, 100 repetitioner. 50 stycken butterfly crunches. Madonnas tränare Tracy Anderson är en riktig inspirationskälla.

Frukost: Kellogs Frosties med mellanmjölk. 3 koppar kaffe med mjölk.

Lunch: Detoxsoppa

Middag: Grillad lax med färst spenat och citron.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!