Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beach 2009: Emilia Löf Karlsson

- 30/06/2009, 11:14 -

Hon är en mångsysslare och nu ska hon syssla med strandformen i en vecka.

Det är väl inte många som kunnat undgå Emilia Löf Karlsson. Blond, snygg och redan i toppform. Detta trots två barn. Många undrar alltså vad det magiska tricket är och den här veckan ska Mamma24:s redaktör dela med sig. Ända från Spanien där hon unnar sig några veckor sol och lyx. Det är nämligen dags för ännu en i raden av bloggare att guida er läsare till den ultimata formen inför beach 2009.

Glöm inte att tävla om exklusiva presentkort från Newport, Seglarshoppen.se och Twilfit. Tävla gör du HÄR.

Vad tycker du gäller på beachen 2009 kroppsmässigt? Dvs tjock, smal, muskulös, inget.

– Smal eller muskulös är väl det som alla strävar efter. Men här nere på solkusten ser alla ut som de vill. Spanska damer som gillar friterad bläckfisk och inoljade män med guldklockor blandas med smala små spanjorskor och bleka tjocka estländare. Ganska befriande (skratt), säger Emilia Löf Karlsson till Nyheter24.

Hur kommer du i form inför stranden 2009?

– Jag tränar med Maria, Mamma24s träningstjej och sväljer alla hennes toppentips med hull och hår. Sedan dricker jag mycket vatten och rör på mig. Tar alltid trappor, leker med barnen och äter på regelbundna tider. Och då äter jag! Här nere i Spanien är det nästa 40 grader varmt just nu, så det blir intervallträning i den steniga byn, där vi bor och mycket slappande vid poolen.

Vad ska man träna på för att komma i form, bantning eller träning?

– Träning! Jag tror absolut inte på bantning. Av bantning blir man tjock eller sjuk!

Vad tror du är det största hotet mot en schyst strandform?

– Lathet, slarv med maten och dålig självkänsla.

Du är mamma, vad fick barnen för effekt på din figur?

– Ingen alls. Då jag skaffade barn då man "ska" skaffa barn. Det vill säga i 20-årsåldern så var det inga problem att komma i mina gamla jeans. Då gick jag ändå upp 20 kg. Huden på magen drog ihop sig, lika så brösten. Som ung kvinna har man fastare hud, alltså klarar kroppen mer påfrestning. Det finns en anledning till varför man är som mest fertil mellan 16 och 25 år. Sedan tränande jag pilates, kanske mest för att bli mjuk och få en stund för mig själv. Men barnens effekt på min kropp har bara varit 110% positiv!

Har du några komplex?

– Nej, jag kommer från en starkt kvinnodominerad familj där vi tidigt fick lära oss att älska och bejaka våra kroppar. Det har jag burit med mig. Vi är alla unika varelser, med unik DNA massa. Detta gör att vi måste ta hand om den kropp vi har fått här i livet. Vi har ju bara EN! Jag älskar min kropp, tar hand om den. Den har ju utfört mirakel.

Så vad har du på dig på stranden?

– Då jag bor i Spanien på sommaren så blir det mest bikini. Jag har en i guld från American Apperel som jag tycker mycket om. Sedan har jag ett gäng som jag köpt i Thailand som håller bra. En rosa med volang som min man inte tycker om, den e rätt petit.

Vad tycker du gäller inom badmode?

– Det där får du fråga min moderedaktör Kajsa om. Men jag tror på att man ska ha badkläder efter hur man ser ut. Och framförallt vad man känner sig trygg i. Jag älskar färg. Och vitt kanske inte är det bästa på svenska bleka kroppar. Men huvudsaken är att man känner sig fin på insidan, då speglas det utåt.

Du ska tipsa våra läsare om hur man kommer i form inför beach 2009, hur känns det?

– Det känns som att jag kan ge min syn på hur man kommer i form, men i min värd handlar det lika mycket om mental inställning till sin kropp. Så det kommer jag att förmedla.

Skrivet av: