Lars Kepler ger sig tillkänna

Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril står bakom pseudonymen.


Det har spekulerats i vilken författare som döljer sig bakom pseudonymen Lars Kepler. Boken Hypnotisören som gavs ut den 24 juli har blivit en gigantisk försäljnings- och kritikersuccé och är redan såld till 28 länder.

I ett pressmeddelande under måndagen ger sig författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril till känna.

– Utgångspunkten för Hypnotisören var att vi båda älskar spänningslitteratur och film. Pseudonymen Lars Kepler uppstod i samma stund som vi bestämde oss för att försöka skriva tillsammans. Vi ville separera detta nya författarskap från våra egna, skriver författarna i ett pressmeddelande.

– Eftersom vi ville bli bedömda utan förutfattade meningar skickades manuset anonymt till förlaget. Vi är stolta över kriminalromanen Hypnotisören. Skrivprocessen har varit fantastiskt lustfylld och kreativ. Vi ville tillföra genren ett nytt slags filmiskt tempo ihop med oväntade personer och gåtor. Och detta är fortfarande vårt riktmärke som Lars Kepler, säger Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril i pressmeddelandet.

Det har tidigare bara varit en handfull personer som vet vilka som döljer sig bakom pseudonymen.

– Det är några stycken på förlaget som har vetat. För mig blev det känt för en liten stund sedan, säger Lina Junstrand som är pressansvarig på Albert Bonniers förlag, till Nyheter24.

Varför väljer författarna att gå ut med sina riktiga namn?

– De var tvungna att välja väg. Det har spekulerats enormt i vilka författarna är. De fick välja mellan att gå ut med sina namn, eller fortsätta blåneka och de valde det förstnämnda, säger Lina Junstrand.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!