"Mia Erikssons" identitet avslöjad

Författarpseudonymen och mordhotade "Mia Erikssons" identitet röjd på en blogg som kämpar för pappors rättigheter.


Författarpseudonymen Mia Eriksson, en av Sveriges mest sålda och hemliga författare, är röjd. Hennes riktiga identitet med namn och bild har publicerats av en bloggare på nätet. Det är den senaste vändan i "Gömda"-såpan.

Bloggaren, som bor i Göteborg, stör sig väldigt mycket på "Mia Eriksson". Han berättar ingående om författarens nya liv i USA där hon lever tillsammans med en ny man, som bloggaren tror inte känner till "vad hon är":

"Jag skriver 'vad' för att det stämmer bättre med verkligheten än 'vem'. Hon är i dag mångmiljonär genom sina böcker och bor i ett hus på 600 kvadratmeter, samtidigt som hon får ekonomiskt stöd från svenska staten. Hon har inte jobbat en dag sedan sin ungdom och har kostat skattebetalarna miljoner. Vad hon har kostat svenska barn, pappor och även kvinnor i lidande går inte att mäta."

Hon blev hotad, våldtagen och utsatt för mordförsök. Det var så allvarligt att Maria Eriksson fick gå i exil och hon sägs vara den första kvinnan från Europa som fick politisk asyl i USA efter förföljelsen av exmannen. Det var exempelvis då, 2004, som Mona Sahlin (s) släppte nyheten att staten skulle stötta flera jagade kvinnor att fly landet.

Eriksson blev snabbt rikskänd då författaren Liza Marklund använde henne som huvudperson och medförfattare till storsäljarna Gömda och Asyl. Hon har nu dragits in i härvan med Marklund och författaren Monica Antonsson, som skrivit boken "Sanningen om Gömda", där Antonsson ifrågasätter sakriktigheten i Marklunds storsäljare.

– Den dagen du vill komma tillbaka skall vi se till att du får möjlighet till det. Det måste vi klara, annars har vi inte ett rättssamhälle. Finns det luckor i lagen så får vi täppa till dom. Boken gömda är ditt testamente. Ingen mer skall drabbas. Hotade barn och mödrar skall inte behöva leva instängda, säger Inger Segelström, socialdemokratisk EU-parlamentariker, som bloggaren väljer att citera från Sanningen om Gömda.

Antonsson anmäldes av Eriksson till Justitiekanslern för att hon ansåg att hon blivit röjd som källa av författarkollegan. Nu för första gången avslöjar en blogg, som säger sig kämpa för pappors rättigheter, Mia Erikssons sanna identitet. På bloggen finns hennes riktiga namn och tre bilder på henne publicerade.

Eriksson har totalt skrivit fem böcker om sitt liv. De har sålts i tre miljoner exemplar och i tio olika länder.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En häktad för deltagande i terrororganisation

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.