Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Telefonen som väcker din bästa sida

- 26/09/2008, 16:16 -

Ny finsk mobilfunktion väcker dig när kroppen är inställd på det.

Vi är ganska många som ofta vaknar på fel sida. Men nu ska ny programvara till mobilen råda bot på problemet. Forskare vid Tampere tekniska universitet och universitetet i Helsingfors har utvecklat en mobilfunktion som väcker dig i rätt läge, det vill säga när du inte ligger i djupsömn.

– Vid läggdags sätts alarmet på den tid man vill vakna. En programvara i mobilen analyserar sömnrörelserna och 20 minuter före utsatt tid på morgonen börjar den söka efter ljud som tyder på att den sovande nästan är vaken. Då larmar den försiktigt. Något högt ljud behövs inte, skriver Ny Teknik.

Men om mikrofonen ska kunna registrera ljuden måste telefonen ligga nära sängen eller helst under huvudkudden. Frågan är om huvudet mår så bra av att ligga ovanpå en mobil. Nyheter24 skrev i förra veckan om en ny studie som avslöjade att mannens spermier blir slöare om de utsätts för mobilens strålning.

Skrivet av: