Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En svensk vampyr i Hollywood

- 29/09/2008, 13:10 -

Matt Reeves bakom Cloverfield sätter tänderna i Ajvides Låt den rätte komma in.

Matt Reeves, bakom biosuccén Cloverfield, ska regissera den amerikanske nyinspelningen av Låt den rätte komma in. Reeves tackade ja till den svenska vampyrhistorien som enligt honom själv inte bara skrämmer, utan även berör.

– Jag blev direkt tagen av både boken och den svenska filmatiseringen av Låt den rätte komma in, att lyckas med det är unikt i sig, sa Reeves.

Manuset som användes till Tomas Alfredsons snart bioaktuella version kommer inte att återanvändas. Istället ska Reeves skriva ett eget manus utifrån romanen, John Ajvide-Lindqvist bestseller från 2004.

– Jag är väldigt ivrig i att få anpassa historien till amerikanska förhållanden, sa Reeves enligt Hollywood Reporter.

Att det skulle bli en amerikansk nyinspelning har varit klart sedan Hammer films köpte rättigheterna till filmen tidigare i år, i samband med att filmen vunnit första pris i berättarklassen på Tribeca-festivalen i New York. Ajvide kommer dock inte själv vara inblandad i den amerikanske versionen. I en läsarfråga om monsterfilmen Cloverfield och valet av Matt Reeves svarade Ajvide att det kändes bra.

– Jag har inte träffat karln, men jag håller med dig; Cloverfield kändes lite ny. Om det blir han tycker jag att det är bra, svarade John Ajvide-Lindqvist i Aftonbladets chatt.

Inspelningen av Let the right one in kommer att ske under 2009/2010 i en samproduktion mellan Overture Films och HS Media, ägare av Hammer films. Filmen kommer att gå upp på bio över hela USA med premiär 2010.

Skrivet av: