Stockholm

Dahlström om samarbetet med Kleerup

Aktuell med ny kortfilm.


Läs mer

Underbarnet blev underkvinnan, skådespelerskan började regissera och den kommande kortfilmen utvecklades plötsligt till ett spännande samarbete med Kleerup. Den 25-åriga Alexandra Dahlström är aktuell med inspelningen av sin nya kortfilm Because the Night. Filmen utspelar sig en sommarnatt och kretsar kring fyra klubbkids.

Att Alexandra börjat sin karriär som tonåringen Elin i Moodysson-regisserade filmen Fucking Åmål är det få som undgått. Att hon gått från skådespelerska till att även regissera är det fler som borde uppmärksamma.

Alexandra fick 500 000 kronor när hon vann Stockholms filmfestivals stipendietävling 1 km film med kortfilmen Kom Hit. De pengarna investerar hon nu i den kommande kortfilmen som kommer att ha premiär under Stockholms filmfestival i höst. Nyheter24 pratade med Alexandra om samarbetet med Kleerup och hur hon utvecklats som filmskapare genom åren.

Varför valde du att samarbeta med Kleerup i din nya film?

– Jag tycker om hans musik och jag tycker att den passar väldigt bra i min film. Kleerup har en väldig musikalisk bredd och kan i sin musik gå från sorgsenhet till glädje eller använda båda känslorna samtidigt.

Var Kleerup ett självklart val eller hade du andra musiker som du planerade att samarbeta med?

– Jag pratade med olika musiker men slutligen föll valet på Kleerup. Jag förstod på en gång att det var rätt, det var så roligt när jag och Kleerup träffades för vi vi ville samma sak, hade liknande idéer och uttryckte oss lika.

Kommer ni att arbeta fram nytt material till filmen eller kommer ni att använda befintligt material?

– Det är för tidigt att säga. Men förmodligen kommer det att bli en kombination.

Vad har du fått för reaktioner på ert samarbete?

– Folk är jätteglada och det är ett stort intresse. Jag tänker inte så mycket på det, utan jag gör min film helt enkelt.

Hur tror du att du kommer att ha utvecklats som regissör från den förra filmen?

– Det bästa som hänt är att jag har hittat två bra kollegor som jag jobbar med. Jakob Vedefors som är producent och Petrus Sjövik som är fotograf jobbar jag jättebra tillsammans med. Eftersom jag har skådespelat sedan jag var tolv år har jag en tidigare erfarenhet av filmskapande. Hur det fungerar och hur skådespelarna känner sig, avslutar hon för Nyheter24.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.