Ekdal: "Hon ville såra så mycket som möjligt"

"Det är ju klart att jag bokstavligen inte står och petar mig i näsan. Det är ju fånigt att skriva så."


TV4-profilerna Peppe Eng, Malou von Sivers, Lena Smedsaas och Lennart Ekdal bestämde sig för att sätta upp en rolig show på Berns -resultatet blev Nyhetsankorna.

De skulle underhålla publiken bland annat genom en rappande Malou och en rockande Lennart.

Men oj så fel det blev. När tidningen landade på hallgolvet hos Nyhetsankorna väckte rubrikerna förmodligen bistra miner vid frukostborden.

Dagens Nyheters recensent var inte nådig då hon totalsågade showen längs med fotknölarna - om inte längre ned än så.

"Malou von Sivers kommer svartklädd ut på scen för att sjunga hest och sexigt. Falskt blir det i alla fall. Hennes låt ”Killing me softly” är särskilt illa vald eftersom man inte behöver vara Adde Malmberg för att ha roligt över hur uselt hon sjunger och liksom dödar oss med sin sång", skriver hon bland annat i recensionen.

Showen nedlagd

Sagt och gjort. Nu är det slutsjunget för Nyhetsankornas del eftersom showen nu är nedlagd.

Nyheter24 pratade med Lennart Ekdal som inte visste om han skulle skratta eller gråta.

–Det som var en liten kul grej har blivit väldigt allvarlig och uppförstorad. Jag tror att det var på grund av recensionen som vi inte fick fortsätta.

Recensenten gjorde en noggrann bedömning av Lennarts framträdande.

"Så glider Lennart Ekdal in på scen och skall rocka loss. Han pratar om Erik Åsbrink och är så trist att man i stället noterar hur han petar sig i näsan och torkar av det på skjortan. Lennart! Så där kan du hålla på hemma men nu står du på scen. Du har strålkastare på dig! Folk sitter och äter framför dig. Du är bara på scen några minuter, kan du inte låta näsan vara?".

"Hon ville såra så mycket som möjligt"

Lennart tycker att det var fel att fokusera på hans näsa och skulle hellre se att hon bedömde hans framförande.

–Recensionen är ju lite svår att ta på allvar. Det är ju klart att jag bokstavligen inte står och petar mig i näsan och torkar av mig på skjortan. Det är ju fånigt att skriva så.

Teveprofilen berättar att han tror att det från början fanns en illvilja hos recensenten och att hon gick till showen med inställningen: "De här jävla teveprofilerna tror att de är något. Nu ska jag nita dem ordentligt".

–Hon åkte dit med en salt smak i käften, en jävla skepsis och inte en gnutta värme. I den yrkesrollen så måste man passa sig så man sårar så lite som möjligt och inte så mycket som möjligt. Hon ville ju uppenbarligen såra så mycket som möjligt.

"Att jag skulle äventyra min trovärdighet? Skitsnack"

"Hur TV:4:s profiler tror att de kan ha någon som helst trovärdighet efter denna katastrofshow är för mig obegripligt", står det i recensionen.

–Hon var inne på bitar som var helt irrelevanta. Om jag står på scen och lirar lite rock, skulle det då äventyra min trovärdighet som journalist? Vad är det för skitsnack, ursäkta kan man få ha lite kul? Om jag krökar till lite på en fest, blir jag en sämre journalist då? avslutar Lennart Ekdal för Nyheter24.

Nyheter24 har även pratat med Jane Magnusson som skrev recensionen. Hon tror inte att det är hennes text som ligger till grund för den nedlagda showen.

–Jag tror att om det hade varit en väldigt bra show så hade de inte lagt ned den. Jag önskar att kritiken hade den makten, att stoppa dåliga produktioner. Men det har den inte, säger Jane Magnusson till Nyheter24.

"Jag står på publikens sida"

Att hon skulle ha kommit till showen med inställningen att såga den förnekar hon starkt.

–Det gjorde jag inte. Det är aldrig kul att såga och jag vet att det kan vara svårt att ta kritik ibland. Men jag gick dit för att se en rolig show.

Jane säger att hon som konsumentupplysare har till uppgift att meddela det hon ser och det var därför hon skrev i recensionen att Lennart Ekdal petar näsan på scen.

– En professionel artist står inte och petar näsan på scenen. Jag står på publikens sida, jag skriver om det jag ser och han stod och petade näsan, avslutar Jane Magnusson för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!