Stjärnan kan ha dött av överdos

"Jag varnade dem för konsekvenserna."


Michael Jackson har avlidit, 50 år gammal. Enligt uppgifter drabbades stjärnan av hjärtstillestånd och fördes till sjukhus utan någon befintlig puls, där han senare avled.

Vissa tror att stress kan ha varit den bidragande faktoren till popikonens död. Men Jacksons advokat och talesperson Brian Oxman misstänker att en överdos av medicin kan ha legat bakom dödsfallet.

– Jag kan inte säga exakt vad orsaken är, men jag har varnat för detta tidigare och sedan händer det, sade Oxman till reportrar från CNN.

Advokaten indikerar att Jackson försetts med mediciner av de personer som hjälpte honom inför turnén. Bland annat skulle medicinerna hjälpa mot smärtor vid skador som han ådragit sig under repetitionerna.

Oxman tillägger att Jacksons anhöriga försökt stoppa det så kallade medicinska missbruket i flera månader.

–Man har i flera månader försökt att ta hand om honom, men människorna runt omkring honom har gjort det omöjligt. Jag vet inte vilka mediciner han tog, men efter vad vi fått höra så var det stora mängder, menar han.

Enligt den brittiska tabloiden The Sun var Michael Jackson beroende av den lugnande medicinen Demerol. Tidningen rapporterar att Michael injecerade en alltför kraftig dos av den starka medicinen. Något som kom att bli hans död, uppger The Sun.

50 inplanerade konserter i sommar

Inför Jacksons planerade konsertcomeback nu i sommar har rykten surrat om att han lidit av någon allvarlig sjukdom, kanske hudcancer.

Poplegenden hade planerat att den 13 juli inleda en serie konserter som skulle pågå ända till våren 2010 i London. Biljetterna såldes slut på bara några timmar när de släpptes i mars.

De senaste månaderna har Jackson repeterat i Los Angeles-området för konserterna.

Föddes 1958

Under sin karriär hade Michael Jackson 13 listettor i USA och stora försäljningsframgångar världen över.

Michael Jackson föddes 1958 och slog igenom redan som barn tillsammans med sina syskon i gruppen Jackson Five. Redan 1972 kom solodebuten och med de Quincy Jones-producerade skivorna Off the wall (1979) och Thriller (1982) fortsatte framgångarna explosionsartat. Thriller är en av de bäst säljande skivorna någonsin.

Tre barn

Jackson lämnar efter sig tre barn: Michael Joseph Jackson Jr, Paris Michael Katherine Jackson och Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Dog stjärnan av hjärtstillestånd eller av en överdos?


Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!