"Om jag inte turnerar så dödar de mig"

Michael Jackson var livrädd för sin egen comeback.


Kände bara skräck

Det skulle bli århundradets comeback. Hela 50 spelningar i London på den gigantiska O2-arenan. Utsålt. Hundratusentals hysteriska fans. Tevekameror. Moonwalken. Alla hitsen. Hundratals klädombyten...

Men Michael Jackson själv kände bara skräck.

– Om jag inte turnerar så dödar de mig, berättade Michael för sina kompisar. Hans psykiska hälsa vacklade ordentligt dagarna innan han avled, enligt källor till The Sun.

Jackson var gravt beroende av lugnande medicin. Drogerna tog mannen med epitet "The greatest showman on earth" och vände honom ut och in. Den dödliga cocktailen av Xanax, Demerol och Viocidin drog ned honom i ett mörkt hål, där han aldrig tidigare befunnit sig: scenskräcken.

"Jag mördas om jag inte uppträder"

– Han berättade att han trängdes in i ett hörn. Han hade en kuslig känsla av att han skulle dö eller bli mördad om han inte uppträdde i London. Han sa hela tiden att han var tvungen att göra så många konserter för att han var skyldig folk så mycket pengar. Men samtidigt som han sa allt det här började hans kropp att lägga ner...Han var så beroende av droger, berättar en vän till Jackson för The Sun.

– Hans närmsta vänner säger att han skrev under sin dödsdom när han signerade kontraktet för O2-konserterna. Han var inte redo psykiskt.

Hans humör svängde extremt dagarna innan han avled. Ena stunden var han exalterad, energisk och entusiastisk över de brittiska spelningarna. Nästa stund satt han lealös och stirrade ut i tomma intet. Och vägrade svara på tilltal, skriver The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...