Fredag 18 Jun
Stockholm

Birro kritisk mot TV4

Marcus Birro riktar hård kritik mot TV4:s agerande under Idolskandalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bråket mellan Katrin Zytomierska och Marcus Birro är överspelet. Hon bad om ursäkt. En ursäkt som Birro godtog.

– Hon ringde och bad förutsättningslöst om ursäkt. Jag sa att jag tyckte att hon borde be om ursäkt offentligt på sin blogg, vilket hon också gjorde. Så när det gäller det personliga mellan mig och henne så är det överspelat, säger Marcus Birro till Nyheter24.

Men nu riktar han hård kritik mot TV4 och deras agerande.

– Jag tycker att det här har skötts på ett klumpigt sätt hela vägen. Först har de sagt att hon ska få sparken. Sen att hon inte ska det. Och jag har gått ut med det. Jag framstår ju som en idiot, säger Marcus Birro till Nyheter24 och fortsätter.

– Jag tror att man måste lyfta diskussionen till att handla om media, om TV4. Vad de vill ha för image. Jag tror att de överskattar folks behov av cynism och elakheter.

När Nyheter24 når Marcus Birro är han på väg till ett extramöte med TV4-ledningen. Där ska han kräva att kanalen lyfter debatten och tar ansvar för sitt agerande. Nyheten om att Katrin Zytomierska får stanna som programledare i Idol kommenterar han såhär:

– För hennes egen del hade jag hoppats att hon lämnat programmet. Att hon tänkt att "här är jag jävligt fucked". På TV4 vill man ju att hon ska köra med sin cynism och sina elakheter. Det är ju därför de har henne. Jag tror ju att det står folk bakom henne och säger vad hon ska göra och så gör hon så, säger Marcus Birro till Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela