"Birro kallade recensent bögjävel"

Birro anklagas för att ha kallat en recensent för bögjävel.


Poeten Marcus Birro angrep Katrin Zytomierska för att hon kallat en Idoldeltagare för "lite väl bögig". Nu angriper debattören Erik Zsiga - författaren bakom "Popvänster" - Birro. Marcus kallade recensenten för bögjävel påstår han.

"Att en recensent i ett öppet brev (Borlänge Tidning 1/3 2006) avslöjar att Birro efter en recension en gång ringde och kallade honom "bögjävel" är givetvis pikant med tanke på Zytomierska-historiens upprinnelse. Men det verkligt intressanta är att Birro inte verkar reflektera över att cynismen och elakheten i det offentliga och privata samtalet kommer någonstans ifrån.", skriver han i debattinlägget.

Marcus Birro har svarat med ett eget inlägg. Där förklarar han att incidenten ägde rum när han hade problem med alkohol.

"...recensenten var ingalunda någon recensent, utan redaktör för kultursidan på Dalarnas-Tidningar, Jens Runnberg. Jag var mycket onykter vid tillfället i fråga. Jag har slutat dricka sedan dess... Dessutom ringde Jens Runnberg upp mig en tid senare och nu arbetar jag som anställd krönikör i Runnbergs egen tidning! Vi är dessutom goda vänner."

Frågan är om den här historien inte borde vara ur världen vid det här laget, eller?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!