Torsdag 17 Jun
Stockholm

Blondinbella tvingas skaffa skyddad identitet

Okända människor beställer varor från internet till Blondinbellas hem. I superbloggarens eget namn. Nu skaffar hon skyddad identitet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den populära bloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrip har fått nog.

Nog av trakasserier och påhopp. Nu funderar hon starkt över att skaffa skyddad identitet.

Det är tufft att driva en av Sveriges populäraste bloggar. Blondinbella får nämligen regelbundet ta itu med varor som okända människor beställer hem till henne.

Får hem fakturor för tusentals kronor

Nu har hon fått nog och väljer att tala ut om problemet - trots att det kan innebära att situationen förvärras.

"Nu är jag irriterad och riktigt upprörd. Vet ni vad jag sysslar med varannan dag? Bestrider fakturor som är på väg mot kronofogden. Det finns människor som i över 1,5 år har ägnat sin fritid åt att beställa hem varor från internet hem till den adressen som jag är skriven på, i mitt namn. Det resulterar i att jag får hem fakturor på tusentals kronor i veckan som jag måste bestrida eftersom det inte är jag som har beställt. Skulle jag någon gång glömma att bestrida en faktura så åker den till kronofogden och jag får en betalningsanmärkning på mig som gör livet rätt surt", skriver hon på sin blogg.

Ett heltidsjobb att vara på sin vakt

Blondinbella är även trött på dödshot och folk som förföljer henne. Hon tror även att hon kommer att få fler varor hemskickade efter att hon skrivit inlägget.

"Jag är så otroligt trött på dessa trakasserier som har pågått i över ett år och det svåraste är att jag vet att nu när jag skriver om det här och vädjer till er som gör det att sluta, så kommer jag bara att få fler hem. Jag har varit hos skatteverket och sökt skyddad identitet, så att min adress inte går att hitta. För jag är så less på dessa trakasserier, alla dödshot och knäppa stalkers som jag har fått efter mig. Det har blivit ett heltidsjobbb att bestrida fakturor men även vara på sin vakt".

Rädd för att någon ska dyka upp utanför hennes dörr

På grund av trakasserierna har det nu gått så långt att hon till och med funderar på att skaffa skyddad identitet.

"Jag vill egentligen inte ha skyddad identitet för det ställer till en massa krångel. Säger man skyddad identitet så tänker man på en kvinna som måste gömma sig från sin man som misshandlar henne, inte på en 18 årig tjej som driver en blogg om hennes liv med hennes sambo Nils liksom. Att bestrida fakturor varje vecka för tusentals kronor är en sak. Men det jag är livrädd för varje dag är att någon av dessa hot som jag ständigt får, ska bli sann och det dyker upp någon utanför min dörr", skriver hon på sin blogg.

Hon avslutar inlägget med att skriva att hon som 18-åring inte "förtjänar skyddad identitet" men att hon är alldeles för trött på trakasserierna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela