Här debuterar Schulman som predikant

Alex ångrar att han aldrig sökte tröst eller stöd efter sin fars död.


Under söndagen debuterade medieprofilen Alex Schulman som predikant under en författargudstjänst i Hedvig Eleonoras kyrka i Stockholm.

Alex började sin predikan med att säga att han blivit ombedd att läsa sakta.

"Så ni inte tror att jag är drogad", skämtade han och församlingen skrattade gott åt hans skämt.

Söker efter Gud

Predikan handlade om hans sökande efter en Gud som han längtar efter.

– Det här sökandet har pågått, fast slumrande, det här är första gången som jag artikulerar det för mig själv, säger han i predikan.

Alex berättade om sin flygrädsla och att han läst om en händelse där alla motorerna i ett flygplan slutade fungera och hur passagerarna på planet blev skräckslagna och började be.

Vidare predikade han om att människan är på en "slumrande jakt mot Gud". Att det finns ett brus runt omkring oss i form av bloggar och karriärer och att människan måste vakna upp för att konfronteras av Gud innan livet är slut.

Ångrar sig

Alex gav ett exempel på det då han berättar hur han ångrar att han aldrig sökte tröst eller stöd efter sin fars död. I stället begravde han sig i bruset.

– Jag tog in alla röster. Vilket gjorde ungefär allt lika viktigt som oviktigt. Lika smärtande som likgiltigt. Där hade jag behövt Gud. Och han hade säkert tagit emot mig också. Han hojtade säkert efter mig om jag hade lyssnat. Men jag varken såg eller hörde, eftersom jag befann mig mitt i bruset, berättar Alex i sin predikan.

Ytterligare två författargudstjänster är planerade i höst då Karin Wahlberg samt Vibeke Olsson ska predika.

Kolla in Alex Shulmans predikan nedan, filmat av Dagen.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!