Schulmans humorsajt läggs ned

Alex Schulmans skötebarn 1000 apor når inte upp till målen.


Finanskrisen slår humorsajten 1000 apor i spillror. Ägaren Metronome har bestämt sig för att lägga ned skötebarnet.

– Ja, det stämmer. Den släcks nog ned innan midsommar. Lågkonjunkturen har gjort att vi inte fått in de annonsörer som vi var tvungna att få, säger Alex Schulman till Dagens Media.

Satsningen har skett i ett separat bolag som också ägs av Schulmangruppen med sajtprofilerna Alex Schulman och Calle Schulman.

– Skitsorgligt. Det har varit roligt och sajten har varit ett hjärtebarn. Jag sörjer i stillhet. Men det öppnar för nya möjligheter, säger Alex Schulman till Dagens Media.

Enligt uppgift är ansvariga på Metronome missnöjda med att sajten inte har utvecklats planenligt. Nedläggningsbeslutet togs nyligen.

– Det var väl ett par veckor sedan. Men vi sa redan i februari att om det inte skulle komma igång snart, så var vi tvungna att göra något. Det är inte kul att jobba med något som går piss, säger Calle Schulman till Resumé.

Sedan början av maj har 1000 apor tappat 15 procent av sin trafik. Vecka 21 hade de knappt 67 000 unika besökare, enligt Kia Index. De siffrorna ligger långt ifrån de fornstora dagarna då Alex Schulman i stället bloggade på Aftonbladets webbupplaga. Ändå har den varit krävande för humorbröderna.

– Sajten har tagit 150 procent av min arbetstid. Nu kan jag ändra mig åt andra saker. Om tio dagar blir jag pappa och sedan ska jag skriva klart min bok. Därefter ska jag tänka ut vad jag ska göra i höst, säger Alex Schulman till Dagens Media.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

1 timme sedan

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.