Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modeller hjältar i dödsdrama

- 03/01/2009, 12:56 -

Supermodeller kan också. Två av dem blev hjältar under ett blodigt drama.

Supermodellerna och paret Fernanda Lima och Rodrigo Hilbert, firade sitt nyår i ett strandhus i Brasilien. Men nyårslöften, smällare och champagne fick ge vika för hjältedom den här kvällen. Det blev ett nyår mer dramatiskt än någon av dem kunnat tänka sig.

För en bit in på kvällen upptäckte de en man ute i vattnet. Han skrek och vinkade på hjälp. Det var miljonären Christian Wolffer, 70, som hade gett sig ut på en simtur. I mörkret hade han blivit rammad av en båt. Rotorbladen hade skurit upp två stora köttsår i Wolffers bröst. Dödligt skadad försökte han hålla sig flytande.

Medan Lima ringde ambulansen hoppade Hilbert i vattnet. Simmade ut och lyckades få in den skadade Wolffer till stranden. Han fördes snabbt till sjukhus där han dock förklarades avliden.

– Vi är ledsna och chockade över olyckan. Det var brutalt. Vi gjorde vad vi kunde, men till vår besvikelse kunde vi inte göra mer, sade hjälteparet i ett gemensamt uttalande enligt NY Post.

Ingen har gett sig till känna som den som styrde båten som rammade Christian Wolffer. Tills vidare behandlar polisen fallet som vållande till annans död.

Hjälten Rodrigo Hilbert i brasiliansk teve:

Skrivet av: