Onsdag 27 Okt
Stockholm

Blondinbella anmäld för schamporeklam

Bloggerskan utmanar lagboken ännu en gång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett inlägg där Blondinbella presenterade sina hårprodukter var allt som behövdes. En läsare av Isabella Löwengrips populära blogg Blondinbella fick nog att valde att anmäla 18-åringen till konsumentverket.

I inlägget beskriver Blondinbella sina hårprodukter som till mångt och mycket består av ett enda märke. På bilderna syns produkterna tydligt.

Även tidigare har Löwengrip blivit anmäld för sponsrade inlägg och texter som inte går att skilja mellan reklam eller personliga rekommendationer.

– Det gick inte att bevisa något och ärendet avskrevs och det är samma problem nu. Det är inte olagligt att skriva om hur man tvättar håret. Men om det utgått någon ersättning så ska det skrivas ut, säger Mattias Grundström på Konsumentverket till DN.se.

Blondinbellas blogg har en ägare, G Media Group. När en anmälan var aktuell tidigare i höstas förnekade ägarbolaget att bloggen bestod av sponsrade inlägg utan tydlig avsändare.

– Det finns något som kallas sponsrade inlägg. Då ska det framgå att det inte är redaktionellt material. Det är ungefär som advertorial i en tryckt tidning, säger Fredrik von Essen, vd på G Media Group.

Tidigare har det avslöjats att Löwengrip tagit emot pengar för att nämna varumärken i sina blogginlägg, vilket Konsumentverket utreder för tillfället om det är straffbart.

Tidigare i dag avslöjades det att Isabella Löwengrip är aktuell för ett eget teveprogram i TV400. Programmet ska endast bestå av tre minuter och bestå av korta blogginlägg i teveform.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela