Idols stora vinnare är...

- 12/12/2008, 19:50 -

Det spelar ingen roll vem som vinner i Globen. Idolvinnaren har redan utsetts.

Kevin Borg eller Alice Svensson. Det är de som möts i den stora finalen i Globen i kväll. Men den stora vinnaren kan krönas redan nu. Åtminstone om man räknar i pengar.

För det är i juryn som den riktiga segraren sitter. Medan Idolvinnaren får kämpa med sin karriär kan Andreas Carlsson casha in. Finallåten till Idol 2008 kommer nämligen att nå två miljoner svenska hem och med all sannolikhet sälja bra. Och självklart är det Andreas Carlsson som står bakom texten.

– Vinnarlåten har ett recept. Det är som en musikalisk Big Mac som ska smaka likadant i hela världen, säger Andreas Carlsson till DI.

Låtmakaren och Idoldomaren har redan håvat in en hel del på sin musik. Efter hitlåtar till både Westlife, Celine Dion, Backstreet Boys och Britney Spears har Andreas Carlsson kunnat leva lyxliv i USA. Men några större pengar från idol blir det inte enligt hans mått mätt.

– Jag ska erkänna att jag inte har några större ekonomiska förväntningar. Vad kan det bli: ett par hundra tusen kronor?, säger Andreas Carlsson till DI.

Skrivet av: