Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jade Goodys liv blir musikal

Nöje | 23/04/2009 20:22

"Det viktiga är att vi ger någon en chans. Precis som för Jade."

Jade Goody. Den cancersjuka kvinnan, som tagit uttrycket 15 minuter i rampljuset till en ny nivå, kommer att återskapas som musikal. Återigen är det dags för ful- och finkulturen att mötas i Storbritannien.

Enligt Daily Mail har koreografen Victoria Hayward meddelat att hon satt ihop ett team med några av Jades närmsta vänner. Tanken är att hitta någon med samma "glöd som Jade".

–Det här är ännu en önskan som Jade hade. Och nu kommer den bli uppfylld, säger Jades mamma till Daily Mail.

Redan nästa månad kan showen ha premiär, men tills dess kommer talangscouter att leta frenetiskt över hela Storbritannien efter den nästa Jade Goody.

Vännen och projektledaren för musikalen, Danny Hayward, säger att det är viktigt att "vi ger någon en chans. Precis som det var för Jade."

Fenomenet Jade Goody

Jade Goody slog igenom som en av det nya millenniets mediepersonligheter i brittiska Big Brother 2002, och gjorde tillräckligt intryck för att vara med i Celebrity Big Brother 2007. Då tog det riktig fart, när hon i sändningarna kastade rasistiska glåpord efter Bollywoodstjärnan Shilpa Shetty.

Antalet klagomål slog rekord och Big Brother-dockor brändes i Indien.

Så kom chockdiagnosen - långt gången livmoderhalscancer.

Men kändislivet skulle inte ta slut för det. I stället gjorde hon sin sista tid i livet till en dockusåpa - brittiska medier kunde närgånget följa hennes tillstånd. Slutligen avled hon i slutet av mars. Begravningen blev ett enda stort mediejippo.

Skrivet av: