Onsdag 17 Aug
Stockholm

Idol-Katrin räddas av TV4

Efter några dagar i frysboxen är hon tillbaka på fredag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TV4 räcker ut en livlina till Katrin Zytomierska. Hon får komma tillbaka som programledare i Idol Eftersnack efter time-outen och den turbulenta veckan som har varit. Men de ställer sig inte bakom hennes uttalanden om att Idol-Jesper skulle vara "bögig" eller att Birro är en "judehatare".

– Det som hänt är mycket olyckligt, men alla har rätt att göra misstag och Katrin förtjänar en andra chans, säger TV4:s programdirektör Åsa Sjöberg till Nyhetskanalen.se.

Det har blivit många krismöten för TV4 den senaste tiden, och under tisdagseftermiddagen kunde man till slut komma fram till ett beslut. Zytomierska får inte sparken.

– Det är som vi sagt hela tiden att det varit ett time-out-läge, Katrin har aldrig fått sparken, och efter moget övervägande har vi kommit fram till att hon blir kvar, säger Åsa Sjöberg.

TV4 menar att kanalen varit dålig på att förbereda programledaren inför sin uppgift.

– Det här är en ny roll för Katrin och vi har inte lyckats förmedla bra nog vad hennes programledarskap skulle innebära. Missen från vår sida var att inte vara tillräckligt tydliga och coacha henne på ett bra sätt. Men nu måste vi stötta Katrin och leda henne på ett bra sätt så hon kan finna sin roll i programmet, säger Sjöberg.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.