Onsdag 17 Aug
Stockholm

Katrin avskedad av TV4

TV4: Önskar att hon ber Birro om ursäkt

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 kunde som första tidning i natt avslöja att Katrins Zytomierskas Idolblogg plockats ned från TV4:s hemsida.

Efter att ha släckt ner Katrins blogg efter fredagens final och hållt krismöte om hennes medverkan i Idolprogrammet Eftersnack beslutade TV4 att ta time out för Katrin Zytomierska:

– Vi kommer att hålla ett möte i morgon (lördag) där vi bestämmer framtiden. Jag tycker att hennes blogginlägg var klumpigt och jag har full förståelse för att Marcus Birro är ledsen, säger Christer Andersson, TV400:s programchef.

I ett blogginlägg i går kallade Katrin Birro för judehatare. Birro kontrade med attack och berättade för Nyheter24:s reporter att han övervägde att polisanmäla henne och kallade henne för en "jävla amöba från helvetet som kallar mig för judehatare".

Bråket mellan Katrin och Marcus Birro och TV4 började med att Katrin i förra fredagens eftersnack kallade en deltagare "bögig". Efter debattprogrammet Kvällsöppet där Birro medverkar och där Katrin var inbjuden gäst, blossade sedan ett bråk upp mellan dessa två.

Katrin kommer alltså inte längre att medverka i Eftersnack. Det fanns en ständig irritation mellan henne och programledarkollegan Peter Jide i gårdagens program.

– Hon kommer att få sparken och grunderna är dagens blogginlägg, säger en källa till Aftonbladet.

– TV4 ser väldigt allvarligt på händelsen och står inte bakom Katrins ställningstagande. Jag önskar att hon ber Marcus Birro om ursäkt, säger presschefen Camilla Filipsson på TV4.

– Det är ett återupprättande för mig, skriver Marcus Birro i sin blogg.

Katrin har valt att inte kommentera händelsen och har inte skrivit nya inlägg på sin blogg sedan i går kväll.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.