McCains supportrar rasar mot Simpsons

Homer Simpsons röstande i amerikanska valet upprör.


Republikaner är ursinniga. Manusförfattarna står på sig. Efter att det efterlängtade avsnittet sändes i dag av The Simpsons har en het debatt om Homer Simpsons röstande tagit fart. I avsnittet faller den gula tevepappans val på demokraternas presidentkandidat Barack Obama.

Homer Simpson försöker i avsnittet att rösta på Obama fem gånger, men varje gång registreras den på John McCain. Klippet började cirkulera på nätet för flera veckor sedan innan avsnittet sändes. Nu får The Simpsons-produktionen hård kritik från McCain-lägret.

– Jag inser att många kändisar är på Barack Obamas sida men jag är väldigt besviken över att Homer tycks vara en av dem, skriver en McCain-supporter på en republikansk hemsida, contactmusic.com.

Flera är kritiska mot att manusförfattarna antyder att republikanerna sysslar med röstfusk och att avsnittet kan vara till Obamas fördel.

Men det har aldrig varit tanken, enligt manusförfattarna:

– Vi försöker göra en satir av samhället. Jag tror att det finns många som tror att röstningsprocessen, speciellt med elektroniska röstningsapparater, är suspekt, så det är det vi försöker göra en satir av, säger Al Jean.

Se en klassisk satirvideo om hur röstningen gick till i valet mellan Bush och Gore 2000 nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!