"Gudrun Schyman tävlar i Let's Dance"

"Hon kan säkert utnyttja eller använda tävlingen för att kasta sig in i frågor om feminism."


I början på nästa år är återigen dags för den populära danstävlingen Let´s Dance i TV4.

Självklart väntar vi alla med spänning på vilka kändisar som kommer att hoppa i långklänningen och finkostymen för att svänga sina inte så dansanta ben över dansgolvet.

Det sägs nu att Gudrun Schyman, ledare för feministiskt initiativ, är aktuell som Let's Dance-deltagare. Men Gudrun själv är mycket förtegen om ryktet när Nyheter24 når henne.

–Jag har fått förfrågningar förut och jag kanske får det i år igen, vi får se, säger Gudrun Schyman till Nyheter24.

Måste fundera över vad det skulle innebära

Hon berättar att om hon får en förfrågan skulle hon behöva fundera över vad det i så fall skulle innebära, rent tidsmässigt.

Självklart är Nyheter24 nyfikna på om hennes potentiella medverkan skulle vara en bra strategi inför valåret nästa år.

–Nej, det vill jag inte prata om, avslutar Gudrun för Nyheter24.

Hanna Zetterberg Struwe, kommunikationskonsult och tidigare riksdagsledamot för vänsterpartiet, anser att om Gudrun skulle medverka i danstävlingen skulle det bara vara till hennes fördel.

–Gudrun är en person som tar hand om uppmärksamheten väldigt väl. Inte alla klarar av att förvalta en sån uppmärksamhet lika väl som Gudrun, hon är en fena på det, säger Hanna Zetterberg Struwe till Nyheter24.

På frågan om Gudruns plötsliga danslust beror på att hon ska försöka nå de yngre väljarna inför nästa valår tror Hanna att det absolut kan vara så.

– Hon kan säkert utnyttja eller använda tävlingen för att kasta sig in i frågor om feminism och genus, säger Hanna till Nyheter24.

TV4 har gjort förfrågningar

TV4 vill däremot inte bekräfta uppgifterna om att politikern ska delta i tävlingen eftersom de inte har hunnit börja jobba aktivt med programmet än.

– Det är alltid rykten kring Let's Dance. De brukar börja figurera i maj och slutar när vi släpper casten. Ibland stämmer ryktena, ibland inte, säger Camilla Filipsson, pressansvarig på TV4 till Nyheter24.

Hon avslöjar dock att förfrågningar redan har gjorts men kan inte avslöja om Gudrun har blivit tillfrågad.

Men enligt källor till Aftonbladet ska Gudruns medverkan redan vara klar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

3 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.