Gudrun Schyman tycker Anna Anka är ett skämt

"Det hon säger är som hämtat ur Vett och Etikett från 50-talet."


Anna Anka, aktuell som lyxfru i dokumentärserien Svenska Hollwoodfruar i TV3, har verkligen gjort sig ett namn i Sverige på bara några dagar.

Det är hennes provokativa åsikter om de andra medverkande fruarna i serien samt hennes syn på den svenska livsstilen som uppmärksammats.

På debattsajten Newsmill har Anna skrivit ett inlägg om hur det är att vara lyxhustru i USA och vad vi i Sverige borde anamma.

Stommen i hennes inlägg är att män ska vara män och kvinnor ska vara kvinnor. Hennes åsikter debatteras nu hett i media och artikeln har snart 500 kommentarer.

Någon som verkligen upprörs av inlägget är Feministiskt initiativs ledare Gudrun Schyman som har väldigt svårt att ta Anna på allvar.

– I bästa fall är det ett skämt, säger Gudrun till Expressen.

Några utdrag ur texten:

"Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer".

"Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen".

"Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov. Många svenska män måste undra varför de gifte sig - och det är inte underligt att så många väljer att skilja sig".

"Här är det illegala mexikaner som gör jobbet. De diskar, städar, tar hand om trädgården. De kan inte prata engelska. Det är som att prata med en vägg, de kan inte ens stava till sina egna namn. Det kan bli ganska frustrerande ibland", skriver Anna på Newsmill.

– Skulle det vara genuint menat vore det beklagligt. Det hon säger är som hämtat ur Vett och Etikett från 50-talet, säger Gudrun till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!