Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ericsson överraskade - 3,3 miljarder i vinst

Nyheter | 30/04/2009 08:17

Telekomjätten Ericsson går bra trots finanskrisen.

Ericsson överraskade de flesta analytiker när företaget presenterade resultatet för det första kvartalet. Telekomjätten redovisar en vinst efter finansnetto på 3,3 miljarder kronor för årets första kvartal och visade att sparpaketet gett resultat i dessa kristider.

– Effekterna av den globala lågkonjunkturen på världsmarknaden för mobilnät är än så länge begränsade, skriver koncernchefen Carl-Henric Svanberg i ett pressmeddelande.

Omsättningen uppgick till 49,6 miljarder kronor, jämfört med 44,2 miljarder kronor ett år tidigare. Nu väntar fler nedskärningar.

– Våra åtgärder för att sänka kostnaderna går enligt plan och målet är att minska de årliga kostnaderna med 10 miljarder kronor från andra halvåret 2010. Vår affärsmix, globala närvaro och tidiga beslut att sänka våra kostnader gör oss väl positionerade för att stärka vårt ledarskap under den ekonomiska turbulensen, skriver Svanberg.

Skrivet av: