Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SEB i kris - sparkar hundratals

- 17/09/2008, 16:01 -

Banken väntas inom kort informera om stora nedskärningar för att minska kostnaderna.

Anställningsstopp införs, hundratals konsulter kommer att få sparken och flera projekt stoppas. Även SEB ser över sin situation under den rådande finanskrisen, där investmentbanker går i konkurs och finansinstitut tvingas bli räddade. Källor inom SEB är övertygade om att bankens vd Annika Falkengren snart kommer att gå ut med dystra uppgifter om nedskärningar och uppsägningar.

Den sista september väntas hundratals konsulter få sparken. Flera affärsdivisioner kommer också att få betydligt snävare budgetar, vilket också resulterar i att ett flertal projekt tvingas läggas ner. Uppgifterna förvånar inte bankanalytikerna, som har sett en oroande utveckling för SEB. Högre kostnader än väntat har nämligen varit ledorden i de två senaste kvartalsrapporterna. Nedskärningarna bedöms därför inte ha något att göra med den finanskrisen i USA, skriver Svenska Dagbladet.

SEB har anställningsstopp sedan några veckor tillbaka.

Skrivet av: