Söndag 4 Dec
Stockholm

Kärrbrink ger kvinnotips

Eniros vd tycker att affärskvinnorna inte ska se sig som offer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jesper Kärrbrink, Eniros vd, är generös med karriärtipsen. Mannen som tidigare var Svenska Spels självklara ansikte utåt tycker att kvinnorna måste ha samma drive i affärslivet som i plugget. Det går inte att se sig som diskriminerad, menar han. Samtidigt passar han på att avlossa en salva mot de manliga cheferna.

Han passar på att ge några råd på vägen till alla svenska karriärkvinnor.

– Våga vara Eva, Lena eller Anna, och kategorisera dig inte som kön. Gör det du tycker är roligt och var inte rädd för de biologiskt betingade skillnader mellan män och kvinnor som faktiskt finns. Det låter lätt sagt, jag vet att det finns kvinnor som blir av med jobbet och blir illa behandlade i samband med att de får barn, säger Kärrbrink till E24.

Han ser dock alltför ofta manliga chefer som tycks sakna självdistans.

– Slappna av lite och var dig själv. Är det något män gör så är det att ta sig på lite väl stort allvar. Där har vi faktiskt en generell skillnad som jag tycker mig se, säger Kärrbrink.

Kvinnor som vill bli chefer måste våga att visa upp sina ledaregenskaper och begära utvecklingssamtal med sin chef, menar Kärrbrink:

– Begär ett utvecklingssamtal med din chef och säg: 'Jag vill bli chef. Jag tror att jag kan leda den här gruppen.’ Man kan också komma med konstruktiva förslag på förbättringar. Det gäller att visa upp att man har ledaregenskaper.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.