Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är de mest lästa nyheterna i sommar

Nyheter | 14/08/2018 16:24

Sommaren börjar närma sitt slut och snart kommer hösten. Men väldigt mycket har hänt i sommar – rekordvärme, fotbolls-VM och kungabröllop. Här är listan på de sjukaste nyheterna från sommaren.

Har du inte hängt med i nyhetsflödet under sommaren för att du istället haft det härligt på en strand? Då får du här en snabbkoll och en lista på sommarens mest uppmärksammade nyheter. 

Skogsbränder runt om i hela landet och i världen, ett instängt fotbollslag i en thailändsk grotta och Fotbolls-VM är bara några av händelserna från sommaren. Här är listan på de mest nyheterna som läst mest från sommaren:  

Föräldrarna i Bjärred skrev testamente – dagar innan tragedin

I vintras skakades Sverige av tragedin i Skåne, där ett gift par och deras två döttrar hittades döda i en villa i Bjärred. Tragedin har fortsatt att förbrylla. I det testamentet föräldrarna skrev knappt en vecka innan tragedin nämns inte döttrarna alls, läs allt om händelsen här.

Här är 16 sjuka saker Meghan Markle inte får göra längre

I början av sommaren närmare bestämt 19 maj var det dags för kungabröllop i England. Meghan Markle gick nedför altargången för att gifta sig med sin kärleksprins Harry. Visst låter det flott att gifta sig med en prins? Men det finns många saker hon inte längre får göra, kika in på listan på sakerna hon inte kan göra här.

Kristdemokraten Lennart Sacrédeus beskyller landslaget för sexism

Mitt under brinnande fotboll-VM drabbades Jimmy Durmaz av en stor hatstorm. Landslaget kallade till presskonferens som hölls efter att Jimmy utsatts för rasistiskaattacker i sociala medier efter att Sveriges förlorade mot Tyskland.

 En av Kristdemokraternas mest kända politiker ansåg då att svenska landslaget hade gjort sig skyldiga till att använda en "grov sexistisk och könsförnedrande svordom", läs allt om uttalandet från KD-politikern här.

Fotbollslandslaget beskylldes för sexism av KD-politiker. Bildkälla: TT

Äter du något av dessa läkemedel? Då ska du undvika solen

Sommaren kom som en explosion och vi fick uppleva rekordhöga temperaturer runt om i landet. Men äter du något av dessa läkemedel så borde du vara riktigt försiktig och undvika solen både nu under sensommaren och om du åker i väg på semester i framtiden. Läs om vilka läkemedel det är här.

Lancelot Hedman om uppbrottet: "Så här ligger det till..."

Det var när Lancelot Hedman gästade sin första podd "I sanningens namn" som han öppnade upp sig om uppväxten, thaiboxningen, modellkontraktet samt relationer med Paulina "Paow" Danielsson. I ung ålder förlorade Lancelot Hedman Graaf sin äldre bror Isak, 19, i en tragisk olycka som skulle komma att förändra hans liv, för att läsa mer om Lancelot och hitta länk till podden klicka här.

Detaljen på Linn Ahlborg och Agnes festbild har fått fansen att rasa

Det vankades studenttider för Linn Ahlborg och hennes vän Agnes Sågström, och tjejerna njöt för fulla muggar av den festliga vardagen som kommer till under tiden. Men det var en särskild festbild som möttes av stark kritik från fansen, läs allt om det här. När det sedan blev Summerburströj för Linn kastades hon ut, här har du allt om den händelsen.

Linn Ahlborg. Bildkälla: Instagram

Linda och Josh var med i Lyxfällan – så ser deras liv ut idag

Linda och Josh Romero medverkade i tv-programmet "Lyxfällan" 2013. Paret hade flyttat till USA för att påbörja ett nytt liv. Men sedan ångrade sig paret och vände hem med skulder på runt 300 000 kronor. Fyra år efter medverkan i Lyxfällan förändrades deras liv, läs om hur deras liv ser ut idag här.

Här är förklaringen till varför det var så varmt i Sverige under sommaren

Innan sommaren ens drog i gång så upplevde landet rekordtemperaturer. Under hela maj och fortsatt under sommaren var det riktigt varmt i Sverige, något som ingen kan ha missat. Det är faktiskt så att det var den varmaste majmånaden någonsin. Här är vad det beror på.

Svenska Natasha, 24, äter sex kilo Nutella i månaden

Den svenska modellen Natasha Crown, käkar sex kilo Nutella i månaden. Anledningen var att hon vill ha världens största rumpa. Den 24-årige göteborgstjejen är glamourmodell och skapade rubriker i England. Läs mer om hennes konsumtion av nutella här.

Modellen Natasha Crown. Bildkälla: Instagram

Rurik Gislason pekades ut som hunkigaste spelaren i VM

Fotbolls-VM hölls denna sommar i Ryssland och Sverige tog sig långt. Men Cristiano Ronaldo fick redig konkurrens när det kommer till vem som är världens mest eftertraktade fotbollsspelare. Det är ingen mindre än den isländska hunken Rurik Gislason. När han i matchen mellan Island och Argentina hoppade in och spelade fick han 600 000 nya följare på sin Instagram på bara 30 minuter. Läs allt om hunken här.

Vad har varit bäst i sommar?