Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstankarna stärks mot exfrun

Nyheter | 30/04/2009 10:16

Åklagaren höjer misstankesgraden mot grevens exfru.

Åklagare Rolf Hillergren begär nu att grevens 39-åriga exfru omhäktas. Enligt Hillergren har misstankarna mot kvinnan stärkts och därför höjer han nu misstankesgraden. Men kvinnans försvarsadvokat tycker inte att åklagaren har kommit med något nytt.

– Jag tycker att misstankarna var allmänt hållna första gången, och det tycker jag att de är nu också, säger Claes Borgström till Nyheter24.

Varför anser åklagaren att misstankarna har stärkts?

– Det undrar jag också, men jag skulle bli förvånad om tingsrätten beviljar åklagarens begäran, säger Borgström som tror att åklagaren höjt misstankesgraden bara för att kunna hålla 39-åringen häktad ytterligare en vecka.

I onsdags meddelade polisen att man kan ha hittat den gula vespa som användes vid dåden. Kan fyndet av vespan ha något med den höjda misstankegraden att göra?

– Nej det tror jag inte, vespan har inget med min klient att göra, avslutar Borgström.

Den 39-åriga kvinnan har suttit häktad misstänkt för anstiftan till mordförsök. Hon tros nämligen ha lejt en 41-årig man för att mörda greven och dennes gravida sambo.

Åklagaren ville inte ge några detaljer angående exfruns relation till den 41-årige dörrvakten.

Skrivet av: