Söndag 24 Okt
Stockholm

Lundby Wedin: Ibland blir det fel

LO-ordföranden Wanja Lundby Wedin förstamaj-talar i Sundbyberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LO-ordföranden Wanja Lundby Wedin förstamajtalar i solsken på det trånga och välbesökta Nybergs torg i Sundbyberg. Där fanns plakat med regeringskritiska budskap som "Alliansen skapar fattigdom", men även handgjorda plakat med texter som "Wanja är en sossehycklare + kapitalist".

Enligt ett förskrivet tal var Lundby Wedin inte rädd för att ta upp AMF-frågan. Redan i början av talet slår hon fast att det inte alltid är så enkelt att ha ett fackligt eller politiskt uppdrag.

"Ibland blir det fel, då ska det kritiseras, då ska felen rättas. Det är bättre än att stiga åt sidan. Att stiga åt sidan är bara att lämna plats för arbetsgivare och nyliberaler att bestämma", sade Lundby Wedin enligt talet.

På 1 maj skickade även en rad fackliga företrädare, bland dem Harry Rantakyrö ordförande för Gruvtolvan Kiruna och Dennis Bäckman, ordförande för Pappers avdelning 86 i Figeholm, ut ett upprop som bland annat kräver "fackliga ledare på alla nivåer som är beredda att kämpa för och dela sina medlemmars villkor".

"Bonusskandalen i AMF Pension är bara toppen av ett isberg, där fackliga ledare alltmer anpassat sin livsstil till de direktörer och politiska karriärister som de dagligen umgås med", skriver de bland annat.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela