Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ohly till angrepp mot sossarna

Nyheter | 01/05/2009 14:00

Vänsterpartiledare Lars Ohly angrep socialdemokraterna i sitt förstamajtal.

Lars Ohly fokuserade på att orättvisor och klyftorna ökat med den borgerliga regeringen. Men det fanns flera kängor mot Socialdemokraterna. Som att de varit med och tagit fram pensionssystemet som V betecknar som uselt.

–Vi vill ha ett nytt pensionssystem som inte bygger på spekulation, sade Lars Ohly.

Lönelyftet för EU-parlamentarikerna fick s också kritik för.

Lars Ohly är upprörd över att facket och arbetarrörelsen släppt igen bonussystem och höga löner.

–Direktörernas bonussystem är faktiskt lika illa som min blindtarm som jag tog bort för ett par veckor sedan. De är onödiga, smärtsamma och borde opereras bort snarast möjligt.

Regeringen anklagades för att ha gett upp i krisen.

–Högerregeringen försöker inbilla oss att det är en ansvarsfull ekonomisk politik att rulla tummarna i stället för att bekämpa arbetslösheten.

–Reinfeldt väljer skattesänkningar för direktören i stället för fler lärare i skolan, sade Lars Ohly.

I den sköna majsolen fick Lars Ohly många applåder av de uppskattningsvis 250 till 300 personerna som samlats på Lilla Torget i Alingsås.

–Det var ett bra och koncist tal, men jag saknade mer konkreta saker kring vad han ska göra med de andra partierna i en vänsterregering, säger Tomas Calero, 20 år från Stockholm.

Skrivet av: