Nuder: Så fick jag sparken

Exministern fick erbjudande om att bli partisekreterare.


Förre finansministern Pär Nuder (s) vill lägga historien till rätta. Sahlin sparkade honom från posten som ekonomisk talesman för att sedan erbjuda honom jobbet som partisekreterare. Där fick hon nobben av honom. Känsliga uppgifter från Nuders kommande bok florerar nu på webben.

Strax innan julhelgen 2007 kallade socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin in Nuder för ett möte. Hon berömde Nuder för sin insats som partiets ekonomiske talesman, för att snabbt meddela att det inte skulle bli en fortsättning. Istället hade hon planer för honom som partisekreterare efter Marita Ulvskog. Men hon fick ett nej, och försökte då locka med posten som vice ordförande i utrikesutskottet, som Urban Ahlin i dag innehar.

Det blev nej på den punkten också. Även om Nuder var frestad. Han var rädd för att han skulle hamna i skuggan av EU-kommissionären Margot Wallström och förre utrikesministern Jan Eliasson (s). De båda hade tidigare fått uppdraget att utfoma partiets nya utrikespolitik.

Nuders bok finns i bokaffärerna den 22 oktober, skriver Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.