Björn dödade älg på lekplats

"Jag trodde inte mina ögon när älgen kom springandes med björnen strax efter."


I går utspelade sig ett extraordinärt drama i ett fridfullt villaområde i Hede, Östersund.

På eftermiddagen bröts tystnaden av en rejält uppskrämd älg som galloperade i full fart genom villaområdet. Bakom sig rusade en fullvuxen björn.

På ett lekområde vid en mindre fotbollsplan kom björnen slutligen i kapp den utmattade älgen och rev ner den och började att äta.

– Björnen kom ikapp och slog ner älgen. Detta bara ett 40-tal meter från huset. När jag gick ut verkade den inte bry sig utan började äta på den stackars älgen som försökte ta sig upp, säger Marianne Bergström som såg allt från sitt köksfönster.

Minuterna innan björnen och älgen kom rusande till lekplatsen satt barnen Felix, 6 år, Lovis, 4 år och Meja, 1 år och lekte i sandlådan.

Av spåren att döma hade de sprungit alldeles i närheten av sandlådan.

– Jag kommer inte låta barnen vara ute ensamma de närmaste dagarna, säger mamman som tycker att björnen borde avlivas om den kommer tillbaka, enligt Östersunds-Posten.

Chockade östersundsbor kunde skåda hur björnen, helt ostört tuggade i sig den paralyserade älgen. Men när det kom en bil efter vägen blev björnen rädd och sprang in i skogen. Kvar låg den sargade älgen som förgäves försökte ta sig upp på benen.

– Det var hemskt att se. Dessbättre kom det hit folk som kunde avliva den ganska snabbt, säger Marianne Bergström till Östersunds-Posten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!