Kristdemokraterna hotar fejkblogg med domstol

Ingers blogg, som skakar kd, får partisekreterare Lennart Sjögren att varna för varumärkesintrång.


Fejkbloggen Ingers blogg, som skakar kristdemokraterna inför Europaparlamentsvalet, har passerat 100 000 besökare och börjar bli en av de största politiska maktfaktorerna på webben.

Partisekreterare Lennart Sjögren (kd) hotar med domstol för att bloggen gör varumärkesintrång om ansvariga inte tar bort loggan.

Utåt försöker kd tona ned bloggen och den 28 april sa partiets kommunikationschef Cina Gerdin till Nyheter24 att de "är rätt övertygade om att alla ser att detta är en fejkblogg, och lägger ingen tid på den".

På partikansliet råder kaos och Nyheter24 har tagit del av ett mejl som Lennart Sjögren skickat till fejbloggens ansvariga Inger Johansson. I mejlet hotar han med domstol om inte symbolen, som är nästan identisk med partiloggan, tas bort:

"Du använder kristdemokraternas partisymbol som är registrerad hos patent- och registreringsverket som varumärke. Vi kräver att du omgående tar bort vår partisymbol, annars tvingas vi att överväga rättsliga åtgärder.

På den blogg du driver, förs åsikter fram som inte har något att göra med kristdemokraterna."

Bloggen drivs tillsammans med Jan O Nilson och handlar om allt från pastor Ulf Ekmans predikningar till att "intranet" bara är dynga. Läsare uppmanas också att "be för sin bostadsort". Nyligen krävdes att bloggens aktiva besökare inte får vara homosexuella.

I ett svar, som Nyheter24 tagit del av, till Lennart Sjögren, skriver Johansson:

"Din förfrågan gör mig aningen konfunderad eftersom jag inte är så insatt i hur det där med patent fungerar. Vi skriver ju på partiets hemsida att 'Logotyperna får användas vid redaktionellt arbete inom etiska gränser'. Vad är det för etiska gränser som du menar har överskridits? Min etik, moral och ödmjukhet är annars något jag ofta blir omtalad för. På ett positivt sätt kan jag tillägga."

Efter att Sjögrens mejl gick ut har loggan raderats från bloggen och ersatts med en bild föreställande Jesus.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!