Riksdagspolitikerna drar ingen publik

Kristdemokraterna sämst på att dra läsare till politikerbloggarna.


Riksdagsledamöterna bloggar rakt ut i cyberrymden. Få tycks läsa vad de skriver och fler än var tredje riksdagsbloggare får inga kommentarer alls, visar en granskning som Dagens Nyheter gjort.

Nästan var fjärde riksdagsledamot, 83 av 349, bloggade i mars i år. 51 av bloggarna hade färre än tio kommentarer under hela månaden och 31 av dem hade noll. Minst av alla hade kristdemokraterna. Sex av partiets ledamöter bloggade och hade sammanlagt fyra kommentarer. Fyra ledamöter hade noll.

Anna König Jerlmyr (m) och Luciano Astudillo (s) hade flest kommentarer, 1 038 respektive 835, men det förklaras med att de bloggar mot varandra på Expressens hemsida. På tredje plats finns Johan Linander (c) med 170 kommentarer på sin blogg.

Piratpartiet är däremot det parti som förstått internet mest av alla. Och det är ingen hemlighet att profiler som Rickard Falkvinge och Christian Engström tillhör den absoluta toppen.

– Vi vet att vi dominerar fullständigt på nätet. Om de etablerade partierna hade förstått nätet så hade vi inte behövts över huvud taget. Det är det som är hela vår fråga, säger Falkvinge till Dagens Nyheter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!