Folkpartiet petar FRA-motståndare

- 14/10/2008, 17:18 -

Camilla Lindberg, den enda borgerliga riksdagsledamot som röstade nej till FRA-lagen i somras, petas från sin plats i justitieutskottet.

In i det tunga utskottet går i stället Johan Pehrson. Pehrson var tidigare rättspolitisk talesperson för folkpartiet och en het kandidat till posten som justitieminister, men åkte strax innan valrörelsen 2006 fast för fortkörning. Och förvisades till finansutskottet efter valet.

Johan Pehrson har, som gruppledare för folkpartiets riksdagsgrupp, också varit omtalad som den makthavare som - vid sidan av statsminister Reinfeldt - låtit partipiskan vina hårdast inför FRA-omröstningen.

Camilla Lindberg gjorde sig i somras känd som den enda borgerliga riksdagsledamoten som vågade gå emot partipiskorna och rösta nej till den omstridda FRA-lagen. Nu får hon, efter en rockad bland folkpartiets talespersoner, nöja sig med en plats i kulturutskottet.

När Nyheter24 når Camilla Lindberg för en kommentar säger hon:

- Båda utskotten har sin charm.

Carl B Hamilton går i sin tur tillbaka till finansutskottet och blir partiets ekonomiskpolitiske talesperson. Hamilton fortsätter även som talesperson i klimat- och energifrågor.

Folkpartiet byter också ut Cecilia Wigström, som tidigare suttit i justitieutskottet. Wigström blir ordinarie ledamot i konstitutionsutskottet.

Skrivet av: