Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björklund: Dålig FRA-hantering

- 03/10/2008, 15:37 -

Partiledaren riktade skarp kritik mot regeringens hantering av FRA-frågan.

Det var under folkpartiets partiråd på fredagen som Jan Björklund kritiserade regeringens arbete med FRA-lagen och Mona Sahlins löfte om att riva upp lagen igen.

– Jag tyckte att den ursprungliga lagen var bra, men jag tycker att det förslag vi nu enats om är väsentlig mycket bättre, sade Björklund.

Björklund gick också till angrepp mot hur socialdemokraterna nu förhåller sig till FRA.

– Den svenska underrättelsetjänsten har skyddat oss mot kommunismen. Nu vill Mona Sahlin ge den svenska kommunistledaren vetorätt mot FRA-lagen. Jag undrar vad Tage Erlander hade sagt, det är sorgligt att se, fortsatte han, rapporterar TT.

Integriteten var en av de prioriterade punkterna under partirådet. Björklund ifrågasatte Vägverkets förslag om att fotografera samtliga bilister och inte bara de som kör för fort. Vägverket vill kunna avgöra hur fort bilisterna kör mellan de olika fartkamerorna.

– Medborgarna ska kunna veta allt om myndigheterna, men myndigheterna ska inte kunna veta allt om medborgarna, sade Jan Björklund.

Skrivet av: