Reinfeldt grundlurad av SVT

Hemligt strategidokument skulle användas i EU-debatten som ändrades i sista stund.


Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) var märkbart irriterad när SVT höll tillbaka EU-frågorna i den utlovade EU-valsdebatten. Bara under ett fåtal minuter precis före sändningens slut avhandlades EU-frågorna hastigt. Detta när det är tre veckor kvar till Europaparlamentsvalet.

– Vi bjöds in för att hålla en debatt om EU-politik, och sedan ändrade Sveriges television detta. Det blev ytterst marginellt, sa Reinfeldt, efter partiledardebatten i SVT:s Agenda, till Expressen.

Mitt i sändning vände han sig till programledarna Anna Hedenmo och Karin Hübinette och kritiserade upplägget.

– Först säger ni att det ska handla om Europaparlamentsvalet, sedan har ni gjort det till en inrikespolitisk debatt, sa Reinfeldt.

De moderata partistrategerna hade noga förberett sig inför debatten och ritat upp målkonflikter. När SVT i sista stund bestämde sig för att ta bort EU-inriktningen och göra den till en allmänpolitisk inrikesdebatt fick Reinfeldt ingen användning för den hemliga EU-valsstrategin.

I strategidokumentet utpekas ekonomin, svenska modellen, protektionism, klimatet, kärnkraften och den gemensamma elmarknaden som fem konflikter moderaterna vill att Europaparlamentsvalet ska handla om.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.