Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reinfeldt grundlurad av SVT

- 18/05/2009, 12:02 -

Hemligt strategidokument skulle användas i EU-debatten som ändrades i sista stund.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) var märkbart irriterad när SVT höll tillbaka EU-frågorna i den utlovade EU-valsdebatten. Bara under ett fåtal minuter precis före sändningens slut avhandlades EU-frågorna hastigt. Detta när det är tre veckor kvar till Europaparlamentsvalet.

– Vi bjöds in för att hålla en debatt om EU-politik, och sedan ändrade Sveriges television detta. Det blev ytterst marginellt, sa Reinfeldt, efter partiledardebatten i SVT:s Agenda, till Expressen.

Mitt i sändning vände han sig till programledarna Anna Hedenmo och Karin Hübinette och kritiserade upplägget.

– Först säger ni att det ska handla om Europaparlamentsvalet, sedan har ni gjort det till en inrikespolitisk debatt, sa Reinfeldt.

De moderata partistrategerna hade noga förberett sig inför debatten och ritat upp målkonflikter. När SVT i sista stund bestämde sig för att ta bort EU-inriktningen och göra den till en allmänpolitisk inrikesdebatt fick Reinfeldt ingen användning för den hemliga EU-valsstrategin.

I strategidokumentet utpekas ekonomin, svenska modellen, protektionism, klimatet, kärnkraften och den gemensamma elmarknaden som fem konflikter moderaterna vill att Europaparlamentsvalet ska handla om.

Skrivet av: