Kändisarna som smutskastas

Den 54-åriga journalisten har gett sig på allsköns kändisar som hon utsatt för lögnkampanjer på nätet. Leif G W Persson, Alex Schulman och Pernilla Wahlgren är några av hennes offer.


Nyheter24 har i dag skrivit om den 54-åriga journalisten som åtalas för tre fall av grovt förtal. Journalisten har jobbat för några av landets allra största tidningar: Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter.

Inga av just de åtalspunkter som journalisten nu ska rannsakas för i tingsrätten backas med bevis från något som journalisten skrivit i sin egen blogg.

Men just bloggen verkar annars vara den plats där hon ger de flesta en skopa, och mer därtill. Inte minst ett flertal kändisar baktalas. Ett exempel är från den 30 september 2008 då hon anklagade Alex Schulman för att slå sina flickvänner:

"Amanda, kom ihåg när du sitter i sängen med blodig underläpp och sönderrivet nattlinne och en kolatokig Alex över dig med kudden i högsta hugg, var du läste det först! Alex Schulman är en kvinnomisshandlare! Ta dig ur relationen medan du har förståndet i behåll", skriver journalisten.

Sprida rykten

Bloggen kan ju bli ett kraftfullt verktyg om man vill svärta ner en persons rykte. Antyd något. Eller påstå något och det kommer garanterat att lägga sig och gro i bakhuvudet på läsaren. Som i bästa fall sprider lögnen vidare. Dömande ögon blickar oförtjänt åt den förtalade, som får en stämpel nog så svår att tvätta bort. Det bästa med den här strategin är att man nästan aldrig behöver stå till svars. Inte så länge man skriver att det är något man hört talas om nere på stan.

Knappt en månad efter attacken mot Alex fick läsarna veta att Pernilla Wahlgren var en tjuv. Ryktet sade nämligen det.

"Törs verkligen någon ansvarsfull butiksägare lämna artisten Pernilla Wahlgren ensam med ett knippe klänningar i en provhytt? Det går rykten ute på stan att hon är typ kleptoman och gärna låter ett styckte dress a flera tusen slinka ner i bagen? Och vi som trodde att Lill-Babs, Siv Malmqvist och prinsessan Lilian höll ställningarna. Men OK, tanterna börjar väl bli gamla, dags för det unga (?) gardet att ta över."

"Hennes magra arsel"

Men man behöver inte gå så långt tillbaka som till förra året. Januari 2009 var en alldeles speciell månad med extra många påhopp.

Den 16 januari fick läsarna veta att Unni Drougge varit "packad och halvnaken" på ölhaket Kvarnen. Där skulle hon med sitt "magra arsel" utfört oralsex på toaletten.

"Oisin (Aftonbladets stjärnreporter, reds anm), som är stammis på Kvarnen, kom fram när hon hånglade upp en jätteung kille. Då tog Unni en hångelpaus och frågade Oisin om han hade en cigg. “Javisst, men du får suga av mig först”, svarade Oisin. Sagt och gjort. Unni tog med sig Oisin in på tjejtoan och sög av honom och sen fick hon sin cigg och gick iväg."

Samma dag kom inlägget om Lars G W Perssons son som beskrevs som "ett riktigt fylle-fylle-svin, men så brås han på sin pappa, också, sa hon en gång".

"Sa hon en gång". Med den lilla knorren avslutar journalisten sin historia. För det är ju inte så att journalisten själv kommit på historien. Hon bara förmedlar den. Ryktet kommer från någon annan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.