Fler unga tjejer ljuger för läkare

Doktorer får utstå mycket ljug när de pratar om motion, alkohol och rökning.


I en undersökning fick 1000 personer svara på frågor om hur ärliga de är mot sina doktorer, och resultatet visade att tjejer mellan 15-29 år ljög mest av alla.

Tio procent av männen i undersökningen och tolv procent av kvinnorna erkände att de ibland ljög för sina läkare, och då mest om motion, alkohol och rökning.

Bland unga tjejer var det hela 22 procent som erkände att de ljög - och man vet ju inte hur pass ärliga de som sade att de inte ljög var.

– Det är väldigt intressant att se att man inte längre är en självklar auktoritet för en ung tjej, man får faktiskt förtjäna respekten och förtroendet, säger Robert Kristiansson, läkare och verksamhetschef på Aleris vårdcentral i Järva, enligt Dagens Nyheter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.